top of page

Bijzondere en inspirerende mensen...

Bijgewerkt op: 27 nov. 2020

Bijna 40 jaar, met net mijn diploma op zak vraag je je dan opeens af wat ga je worden als je groot bent... Vroeger wilde ik bij de politie en mijn beste vriend Joris werd straaljagerpiloot. Als wij de leeftijd van 40 jaar hebben bereikt en nog niet getrouwd zouden zijn. Dan gaan wij samen trouwen. Nog 294 dagen en dan sta ik voor zijn deur in een witte jurk. Joris al jaren samen met Jessica en samen 2 kinderen, maar nog steeds in mijn hart.

Zelf ben ik ondertussen 2 jaar verder met "mijn" Frank en onze kleine mini me's Elvis, Elijah en Jagger.

Elvis heeft een hart van goud, heeft humor en weet sociaal gezien haar vrouwtje te staan.

Elijah is de grote knuffelbeer van de familie. Wanneer je je rot voelt zal hij je opbeuren en op je letten.

Jagger neemt ons mee op haar ontdekkingsreis. Wij leren veel over haar, maar ook over ons zelf.

Frankie is onze rustige basis, met zijn allen zijn wij chaotisch en een stel ongeregeld. Ontembaar als wij zijn, weet Frank altijd weer rust in de chaos te brengen.


Ondertussen werk ik al vanaf mijn 18de in de zorg, met mensen met mogelijkheden, beperkingen, handicaps. Alle namen hebben we ze al gegeven de afgelopen jaren. Van patiënten, cliënten naar bewoners. Toch heb ik het vaak over mijn jongens. Waarbij de meiden weer roepen: "jongens, jongens...".

Ze hebben allemaal een stukje in mijn hart gevonden. Ik ga nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk.


In de loop der jaren is het een komen en gaan geweest van collega's. Sommige zijn er maar een week, vele andere horen bij het interieur.

Twee zullen mij altijd bij blijven en inspireren. Remke en Tamara.

Met niemand heb ik zoveel liefde en humor voor het vak dan met jullie twee.


Naast Remke en Tamara, heb ik ook nog een oud collega en ik kan je nu ook wel mijn vriendin noemen Marjan. Onze passie voor keramiek ontstond jaren geleden al op de werkvloer, maar het afgelopen jaar kan ik je ook wel mijn mentor noemen op dit gebied. Niemand snapt meer van het geluksmoment van een oven openmaken dan wij twee. Bedankt dat je mij helpt en inspireert. Marcel (de man van Marjan) voor jou respect dat je het met ons uithoud, met ons gekwek over een beetje klei.


Ondanks dat ik met veel plezier werk weet ik nog steeds niet wat ik wil worden als ik later groot ben....

En daar was mijn Mentor Chris met de vraag waar sta je over 5 jaar?

Uhmmm... 1 ding weet ik zeker, ik wil blijven werken met mijn jongens! En ik wil dat ze nuttig werk doen en zich belangrijk voelen in onze maatschappij. Dit kwam uit mijn scriptie verslag van mijn opleiding.

Chris: "ik wil iets creatiefs, een winkeltje of dagbesteding voor mijn jongens".

Bij mijn diploma uitreiking inspireerde Chris mij door te zeggen dat ik nu alles kan doen.

Dat ik geloof in mijzelf moest hebben en met mijn enthousiasme veel kon gaan bereiken. Ik beloofde haar dat als ik ooit een winkel zou openen, dat ik haar uitnodig.

Lieve Chris, er is nog geen stenen winkel open, maar wel mijn webshop. Ik zal je zo snel mogelijk een pakketje opsturen met een van mijn eerste producten.


Mijn goede vriend Xam, bedankt dat je mij elke keer hielp als ik weer technische problemen had. Soms keek je mij aan met: "ben je nu echt zo blond...?". Vooral die keer dat ik het stekkertje wat in de computer moest in het stopcontact had gedaan en andersom. Ik wilde het liefst de laptop uit het raam gooien en jij zij alleen maar: "zou ik gewoon even niet doen".

Ook jij hebt een speciaal plekje in mijn hart en op naar nog vele mooie avonturen.


Lieve Oma en Opa en vooral Oop. Precies vandaag ben je al 5 jaar niet meer in ons leven. Toch ben je er nog dagelijks bij. Wat ik mij meer en meer besef is dat jullie liefde voor elkaar en voor jullie gezin mij hebben gevormd tot de moeder die ik nu kan zijn voor mijn kinderen en speciaal voor Jagger. Jullie hebben ons meegegeven dat iedereen hetzelfde is en er geen verschil is tussen waar je in gelooft, de financiën, huidskleur of sekse. Wat voor ons nu zo gewoon is, was voor jullie nog een gevecht tussen geloof en liefde, maar samen sloegen jullie je er doorheen.
Lieve Pap en Mam, jullie zijn doorgegaan waar Oop en Oma gebleven waren. Een betere opa en oma voor al jullie kleinkinderen kunnen wij ons niet wensen. Pap bedankt voor alle steun in mijn sportieve verleden. Mam, het creatieve heb ik zeker van jou en oma meegekregen. Sorry het wassen en strijken is niet helemaal goed doorgekomen... Helaas kan ik niet alles hebben.Op naar Happy Mug Studio....


Liefs Barbara
184 weergaven3 opmerkingen

3 Comments


Wat heb ik een respect voor jou, eindeloze energie en vrolijkheid straal jij uit naar iedereen in jou omgeving. Ik wens jou veel succes met jou nieuwe stap en hoop dat ik met jou nog veel keramiek ovens mag openen met het geluksmoment die wij gemeen hebben. Ik hoop dat ik heel veel keramiek geheimen met jou kan delen zodat je uit kan groeien naar een goed keramiste.

Heel veel succes🍀

Like

Houtkamp Kim
Houtkamp Kim
Nov 30, 2020

Wat een prachtig uit het hart geschreven stuk. Zo herkenbaar jij met iedereen om je heen. Alleen maar liefde en uiteraard hele mooie gezellige creaties. Heel veel succes gewenst lieverd. Xx kim

Like

Tamara Balai
Tamara Balai
Nov 23, 2020

Zoooo lief le Bar! Je bent een heerlijk sprankelend stoer attent lief mens! Ik ga vaak stuk om je en hou ervan dat je ook een ongeleid projectiel kunt zijn!

Ik wens je plezier en suc6 en snel een nieuw seizoen Tommy Shelby 🥰

X T


Like
bottom of page