top of page

the making of
Happy mug studio

happy mug studio 1 logo.png
bos .jpg
elijah.jpg

Elijah 

2020, het jaar van lockdowns, thuiswerken, thuisscholing en huisverbouwingen. Heel Nederland en de rest van de wereld kwam thuis te zitten. Behalve ik en alle andere zorgmedewerkers en essentiële beroepen, want met mijn baan als activiteitenbegeleidster mocht ik mijn huis nog wel uit en aan het werk!

Thuis ging de zorg voor mijn drie kinderen Elvis, Elijah en Jagger ook door en daarbij horend ook de thuisscholing. Na twee weken verliep dat best soepel, maar net als op het werk werd het gemis van klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes groot. Ik besloot om thuis meer activiteiten die ik op mijn werk deed te gaan doen met mijn kinderen. Ondertussen raakten de winkels steeds leger: skates, fietsen, verf- en hobbyspullen waren niet meer te vinden, want blijkbaar dachten anderen er hetzelfde over. Ik vroeg mij af, hoe komen we de tijd van COVID-19 door?

 

Ik wist uiteindelijk een waxketel en mallen om kaarsen te maken te bemachtigen. Aangezien mijn kinderen het leuk vonden om kaarsen te maken, besloten we het wat groter aan te pakken. "Misschien kunnen we ze verkopen, mam!?" Ik bedacht dat we eerst maar een naam moesten verzinnen.

 

En daar was de Happy Mug Studio! Mug aangezien wij geboren en getogen trotse Haarlemmers zijn en Happy omdat er in ons gezin toch altijd een lach op ons gezicht staat. Naast kaarsen maken besluit ik mijn oude keramiekhobby weer op te pakken en schrijf mij in voor een cursus ‘draaischijf’ bij de SBB in Gouda. Tijdens deze geweldige cursusweek heb ik veel plezier, energie en inspiratie gekregen om weer in het keramiekvak te duiken. Ik voltooide een opleiding bij keramist Marjan van de Weijden en besloot om Happy Mug Studio goed op de kaart te zetten.

Wat startte als een kleinschalige webshop in kaarsen, keramiek en cadeauartikelen is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Binnen twee jaar heb ik met Happy Mug Studio op verschillende markten gestaan en zijn de producten van de Happy Mug Studio te vinden in meerdere Haarlemse winkels. 

 

Toch had ik nog één droom: het starten van een eigen arbeidsmatige dagbesteding om cliënten de kans te bieden om producten voor Happy Mug Studio te maken en die door hen te laten verkopen in de Happy Mug Studio.

 

Deze droom is inmiddels óók werkelijkheid geworden: de Happy Mug Dagbesteding heeft in het voorjaar van 2022 haar deuren geopend in aan de Planetenlaan in Haarlem. Onder het motto: "Alleen zijn er soms hobbels in de weg, maar samen kunnen wij bergen werk verzetten" is de Happy Mug Dagbesteding dé plek in Haarlem die creatieve dagbesteding biedt aan mensen met mogelijkheden op de arbeidsmarkt, LVB, Autisme en mensen met licht ggz-problematiek. De Happy Mug Dagbesteding biedt zinvolle dagbesteding waarbij arbeid een middel is waardoor onze cliënten zich zoveel mogelijk kunnen ontplooien.

 

Tot zover het verhaal over de Happy Mug in een notendop. Ik wens je een hartelijk welkom bij de Happy Mug!

 

Liefs,

Barbara

bottom of page