top of page

Toen de Haarlemse Barbara van de Sanden in het coronajaar 2020 startte met een eigen kleinschalige webshop in kaarsen, keramiek en cadeauartikelen had zij als ervaren gehandicaptenzorgbegeleider en activiteitenbegeleider met een specialisatie in epilepsie maar één droom met haar Happy Mug Studio: het starten van een eigen arbeidsmatige dagbesteding om cliënten de kans te bieden om producten voor Happy Mug Studio te maken en die door hen te laten verkopen in de Happy Mug Studio.

 

Deze droom is werkelijkheid geworden: de Happy Mug Dagbesteding heeft in het voorjaar van 2022 haar deuren geopend in aan de Planetenlaan in Haarlem. Onder het motto: ‘Alleen zijn er soms hobbels in de weg, maar samen kunnen wij bergen werk verzetten’ is de Happy Mug Dagbesteding dé plek die in Haarlem creatieve dagbesteding biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met ggz-problematiek en biedt hulp bij re-integratie. De Happy Mug Dagbesteding biedt zinvolle dagbesteding waarbij arbeid een middel is waardoor onze cliënten zich zoveel mogelijk kunnen ontplooien.


'Alleen zijn er soms hobbels in de weg,
maar samen kunnen wij bergen werk verzetten.' 

De Happy Mug Dagbesteding is een creatieve dagbesteding in de ruimste zin van het woord. Want naast kaarsen maken, keramiek beschilderen en kaarten maken biedt de atelierruimte van de Happy Mug Studio ook ruimte voor fotografen, tekenaars, kunstenaars en textielmedewerkers. Ook komen alle baristaskills goed van pas, want in het najaar van 2022 is er een Happy Mug Coffee Corner geopend waar aandacht wordt besteed aan de dagelijkse verzorging van koffie en thee voor de Happy Muggers én voor alle mede-ondernemers in het pand aan de Planetenlaan in Haarlem!

Per 1 december 2023 zijn wij verhuist naar ons nieuwe pand in de Generaal Cronjestraat 19 in Haarlem.

Nu hebben we ook een echte winkel voor onze dagbesteding. Waar onze medewerkers ook leren verkopen en adviseren.

 

De Happy Mug Dagbesteding is er bijvoorbeeld voor diegene die een droom heeft om een eigen foto- of kunstexpositie te hebben of juist de ICT-expert die graag de handen uit de mouwen steekt om onze website en webshop zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Samen met onze professionele begeleiders en enthousiaste vrijwilligers van de Happy Mug Dagbesteding werken wij graag samen om dromen in vervulling te laten gaan. De Happy Mug Dagbesteding heeft dus een leerzame dagbesteding met een creatieve grondslag te bieden onder goede, deskundige begeleiding.

 

De producten die worden gemaakt op de Happy Mug Dagbesteding worden naast de eigen website van Happy Mug Studio ook verkocht via diverse verkooppunten in het centrum van Haarlem. Zo zijn onder andere de kaarsen te vinden in en bij Bloembinderij Johan in de Amsterdamstraat. 

 

De Happy Mug Studio / Dagbesteding is op dit moment op maandag dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur. In de toekomst zullen de openingstijden worden verruimd en daarom is het nu al mogelijk om ook in te schrijven op de wachtlijst van  woensdag.

 

Wil je meer informatie over de Happy Mug Dagbesteding of wil je je inschrijven? Neem dan even contact op met Barbara van de Sanden. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina. Ook is het mogelijk om tijdens onze openingstijden even binnen te lopen in ons pand aan de Generaal Cronjestraat 19in Haarlem.

 

Ook staan wij altijd open voor samenwerkingen, neem gerust even contact op!

bottom of page